Excentriska böj och bra pump i axlar.

Var och körde ett tufft benpass i onsdags med Lats-Linn. Har tagit den lilla westernridarn som min adept och känns fasanfullt kul att ha någon att träna med som har lite jävlar anamma. Även om hon tidvis ropar på sin mamma och ber mig att göra passen lättare för henne. Hahaha. No pain no gain. Lyft tungt, dö stark.
 
Vi brände på ordentligt med både biceps och ben. Mitt pass såg ut som följer.
 
Excentriska böj med sitt (pall under). 3-4 sekunder ner, sitter 1-2 sek sedan så explosivt som möjligt upp. Med 130 kg på axlarna tycker man att man är explosiv när det tar några sekunder upp. Det är ju inte direkt så att vikten flyger ;)
Arbetsset: 130 kg 5x4.
Enbens knäböj, djupa ufall i smithmaskinen.
Arbetsset: 40 kg 8x4.
Benpress. excentriska med explosivt koncentriskt tryck. Långsamt på nervägen, snabbt iväg skjut.
Arbetsset: 120 kg 12x4.
Benspark:
35 kg 15+ rep forcerade (med hjälp) x4
Biceps: Pyramid curls med hantlar max antal repx5.
Explosiva skivstångscurl med forcerad hjälp på excentriska tillbakavägen.
 
Som sista övningen för benen byggdes en explosiv cirkelfys upp med enbensidohopp på steup platta, airsquats och boxjumps upp. 20x1 på varje station max antal varv. Klarade 2 sen höll jag på att kräkas.
 
Frågor på det?
 
Gårdagens blev ett riktigt bra bröst och axelpass. Började i bänken med några uppvärmningsset gick sedan upp till 50 kg och gjorde 6x3 för att sedan gå ner till 40-30-20 och mjölka med diverse övningar, bland annat maxreps och 21:an. Pumpet var inte att leka med. Gjorde sedan viktplats flyes framåt, åt sidan, axelpress m.m och avslutade med 8 min träning för magen.
 
Träningvärk idag: Jajjamensan.
Visa fler inlägg