Just idag är jag stark.

Spännande dag i skolan, på schemat var det powerwalk deluxe som gällde då vi ska mäta fysisk aktivitet. Läraren satte av som att han hade senap där bak och jag trodde jag skulle få inflammation i skenbenen när jag försökte hänga med. Att den lilla sträckan på 1432 steg kunde kännas så ansträngde fick mig att tappa tilltro till min Gladiator-förmåga. Men pulsen kom ändå inte upp över 80 sträcket så det var nog mer det där med syresättning till en enorm muskelmassa som var kruxet. If you know what I mean.
 
Dagens pass var först ett sjövilt avriv på gymmet. Tänkte chilla men fick tråkigt på crosstrainern efter 10 min på högt motstånd och blev så genomsvett i hela kroppen att det var lika bra att ruska liv i hela nervsystemet. Böj, böjeliböj. 2 högrepsset på 60 kg, över till 90 2 12:or, upp till 110 kg och river av 2 6:or. Fram kommer en snubbe och frågar hur många set jag har kvar. Inte många säger jag, men du får hemskt gärna köra imellan. Nej jag tänkte använda den som chinsstång väser grabben fram efter att han sett vad som vilar på dess trygga pelare. (Märk väl att det finns andra riktiga chinsstänger på gymmet, ofta han promt skulle använda knäböjsracket... tjomme).
 
Jag lassar av vikterna, hänger upp stången högst upp. Han dyker inte upp så då tar jag tillfället i akt och river av några set med chins själv, bara för att. Hantelflyes, 12,5 kg 10x4, bänkpress 12 reps på 50 kg, hantellyft framåt 8 g 16x3. Axelpress 8 kg (var hand) 15x3. Sedan bar det iväg till MMA:n. 
 
MMA:n idag var så rolig på så många olika sätt. Bara massa grymma sparkar, en visste inte vart foten skulle landa till slut. Fick känslan av att jag kunde sparka ut en tand på mig själv när explosiviteten i höften framträdit och ljumsken var vig som aldrig förr. Dropkicks, donkeykicks, you name it. Världens bästa tränare skulle illustrera några sparkar på mig och jag bad en godnatt bön innan. Man känner att man lever när man håller mitsar för den killen, det kan jag lova. Sista 15 på passet var fri sparring med sparkar och boxning. Aldrig förr har stående sparring gått så bra och gissa självförtroendet som växte fram. Har dock en stadig kaka mitt på soleus som gör att jag haltar. Får dra på mig bandana och timberland kängor imorgon så jag kommer undan med det.
 
Godnatt amigos.