Quicky isn't tricky.

Drog en runda på gymmet efter plugget. Vi har ju studerat muskler i 3 timmar så man blev ju överhypad på att få tryck i diverse agonister och antagonister. Körde maxreps på 3 vändor i biceps, från 9 kg till 4 kg. Tror jag drog igenom runt 80 reps på varje arm. Kommer dra på mig en inflammation. Tricepspress i kabelmaskin, dropset. Pullover med 20 kg viktplatts 8x3 (brukade orka 20x3, märks att det var ett tag sen). Hantelpress, 15 kg 12x3. Gång på maxlutning på löpbandet. Chill, chill inga konstigheter.
 
Agonist är den muskelgrupp som utför en rörelse. T.ex i bicepscurl är biceps brachii (armbågs böjaren) agonisten medan triceps brachii (armbågssträckaren) är antagonisten eftersom den då är i ett utsträckt läge som håller emot. Agonister och antagonister jobbar tillsammans för att säkra en rörelse. Om vi säger så här, mage och rygg arbetar som agonist respektive antagonist. Hade vi inte haft någon bukmuskulatur hade vi skadat ryggen ordentligti exempelvis ett marklyft. Det är därför viktigt att ha en stark bål i sådana lyft eftersom magen "håller emot". Förstår ni vart jag vill komma? Biceps vid flexation= agonist, triceps blir då extension= antagonist.
 
 
 
Många gånger när jag lägger upp mina pass ser jag till att jobba med repsketive muskelgrupps antagonist, för det första tycker jag man får en skönare hållning. Istället för att ha super träningsvärk i bara biceps kan jag dra på mig det i triceps också så att jag slipper gå runt och spänna mig som en T-rex. När jag tränar rygg som sagt är det goare att få med magen under samma vända och trycka musten ur den så att jag även där får en bättre hållning. 
 
Ikväll blir det MMA!