Excentriska böj och bra pump i axlar.

Var och körde ett tufft benpass i onsdags med Lats-Linn. Har tagit den lilla westernridarn som min adept och känns fasanfullt kul att ha någon att träna med som har lite jävlar anamma. Även om hon tidvis ropar på sin mamma och ber mig att göra passen lättare för henne. Hahaha. No pain no gain. Lyft tungt, dö stark.
 
Vi brände på ordentligt med både biceps och ben. Mitt pass såg ut som följer.
 
Excentriska böj med sitt (pall under). 3-4 sekunder ner, sitter 1-2 sek sedan så explosivt som möjligt upp. Med 130 kg på axlarna tycker man att man är explosiv när det tar några sekunder upp. Det är ju inte direkt så att vikten flyger ;)
Arbetsset: 130 kg 5x4.
Enbens knäböj, djupa ufall i smithmaskinen.
Arbetsset: 40 kg 8x4.
Benpress. excentriska med explosivt koncentriskt tryck. Långsamt på nervägen, snabbt iväg skjut.
Arbetsset: 120 kg 12x4.
Benspark:
35 kg 15+ rep forcerade (med hjälp) x4
Biceps: Pyramid curls med hantlar max antal repx5.
Explosiva skivstångscurl med forcerad hjälp på excentriska tillbakavägen.
 
Som sista övningen för benen byggdes en explosiv cirkelfys upp med enbensidohopp på steup platta, airsquats och boxjumps upp. 20x1 på varje station max antal varv. Klarade 2 sen höll jag på att kräkas.
 
Frågor på det?
 
Gårdagens blev ett riktigt bra bröst och axelpass. Började i bänken med några uppvärmningsset gick sedan upp till 50 kg och gjorde 6x3 för att sedan gå ner till 40-30-20 och mjölka med diverse övningar, bland annat maxreps och 21:an. Pumpet var inte att leka med. Gjorde sedan viktplats flyes framåt, åt sidan, axelpress m.m och avslutade med 8 min träning för magen.
 
Träningvärk idag: Jajjamensan.

Fullt ös, medvetslös.

Drog ett brutalt bra bröstpass igår. Idag på golfbanan sved det till som bara attan i pectoralis major när jag svingade järnsjuan. Skrattretande när det är tokjobbigt att skjuta iväg 45,93 g bollar... (Faktiskt maxvikt för en golfboll)... Men så går det.
 
Efter att ha ätit yoghurtglass med Viking Woman drog vi bort till 24/7 för att möta upp Lats-Linn. Passet såg ut som följer:
 
Snedbänk
40 kg 10x4
Sned hantelpress
20 kg hantlar 8-9x3
Butterflies
9 kg 16 reps drop 4 kg 25 reps
9 kg 12 reps drop 7 kg 15 reps
Flies i kabelcrossen
12,5 kg 10x3
10 kg 12x2
Armhävningar till fail
Pullovers
Kettlebell lyft (axlar)... fick avsluta passet
 
Kändes framförallt gött att kunna få till 8-9 reps med 20 kg hantlarna på den sneda pressen. Tror den värsta värken kommer därifrån. Träningen känns riktigt jäkla rolig nu, det går framåt och kroppen börjar responda.

Träna hårt, dö stark.

Gammalt myntat ordspråk av filosofen Lats-Linn.
 
Satjäkel, jag har ju flera pass jag inte skrivit om nu. Bara för att det står still här på bloggfronten så innebär det inte att jag inte tränar, snarare tvärtom. Jag tränar, pluggar, försöker förstå mig på livet och har helt enkelt inte så mycket tid att lägga ner på att skriva om reps i powerracket även om det vattnas i ögonen på mig när jag får framföra min poetiska ådra kombinerat med min skivstångsfetisch. Igår blev det bra tryck i benen då jag satte upp ett pass med mer fokus på explosiviteten.
 
Benböj framfördes med flera olika set. Lassade på 100 pannor och satte en bänk under mig som jag satte mig ner på så långsamt som möjligt (med de 100 kilona vilandes på axlarna och sedan efter ett par sekunders vila satte det av mot himlen). Rätt upp flög de, körde alltså excentriskt och sedan så explosivt som möjligt upp. 5 rep x4. Lassade av till 30 kg och körde 12x3 utfall på varje ben för gluteus maximus.Drog av 30 min enbart för axlarna och när de inte ville sig mer så gick jag vidare till benpressen 6-8x4 på 60 kg för att få snabbt pump tillbaka i benen. Allting avslutades med intervaller på box blandat med 5 min planka. 
 
Idag gick jag upp tidigt för en 60 min promenad som avslutades med 30 snabba min på gymmet. Biceps och triceps och lite rygg stod på schemat. Inga konstigheter med det. Dagens 2:a pass blev rygg med LL. Hon kallas ju inte Lats-Linn för intet. 1 km rodd som uppvärmning tätt följt av 8x4 chins + 8x3 excentriska chins. Hantelrodd 25 kg 6x4 följt av stående skivstångsrodd 8x4 med 2 mjölksyreset. Inte var det slut här utan dropset i både kabel för latissimus dorsi (sittandes med curlhandtag) med ytterliggare ett dropset med kickbacks. Allting avslutades med vad jag förslagsvis valt att kalla för lilla sjöjungfrun då man ligger på sidan i all sin prakt snett över en bänk och drar enhandslatsdrag... även detta blev 8x4 +2 mjölksyreset. Övertygad om att inte kunna räcka upp handen i skolan imorgon tackar jag ovansstående makter att vi inte börjar förrän klockan 11.
 
 
Visa fler inlägg