Det är det lilla som gör det.

Idag har jag varit och simmat sedan bastat som om jag skulle på invägning och skrapat svett med kreditkort, hinkat kaffe, fått ryck och storstädat lägenheten. Ni vet när man ligger på alla fyra och skrubbar listerna med tandborste, färgsorterar sin garderob, slänger gamla tomma balsam flaskor (normala människor gör väl det när flaskor är slut, det gör inte jag) utan jag kan låta det gå 2 veckor utan att köpa balsam "för jag såg ju att det stod på duschyllan" och sedan springa runt som ett otämjat lejon. Jag har även använt svinto till alla kastruller, och tvättat varenda jävla strumpjävel och trosa jag äger (eller som andra glömt här). Nu räcker det.

Sedan gick jag på MMA'n igen.

Och det var ett så roligt pass så det var helt absurt. Idag hängde jag med bättre i svängarna och skrubbsåren sved som aldrig förr, magen kändes som den höll på att spricka av all träningsvärk och jag var tillochmed lycklig över att få kuta runt och springa lite grann via en fys som jag annars brukar hata. Squats, armhävningar och chins. Lite roligt att instruktörerna får lyfta upp mig på chin stången då jag hur högt jag än hoppar och tar i så jag ser ut som en orangutang unge så nådde jag bara kanske 1 gång av 5. Så för att spara tid, lyfte de upp mig. Då fanns det ingen återvändo, då fick man kämpa som bara den för att lyckads med chins. (Jag fuska lite med foten i väggen.. det är cp-jobbigt).

Ni vet den tjejen som jag tog upp tidigare i ett inlägg? Vi som sprang in i varandras armar överlyckliga över att det var en tjej till? Jag droppade ju att tjejen var stark, men hon är stark som ett djur. Jag fattade ingenting. - "Du ligger väl runt en 55 kilo skulle jag gissa. Är mäkta imponerad över vilken match du ger mig då jag ligger på nästan 15 kilo mer än dig."

Förvånad är jag ända tills vi står i omklädningsdrummet, hon visar sina muskler och ger mig sitt visitkort. Då lugnade jag mig, och kände att jag inte behövde ha något mer att bevisa. Tjejen jobbar på gym och har varit Bodypump instruktör. Liten men tuff. Shit vad härligt. Sådana här goa blåmärken ger hon mig också.


När jag kom hem, med en blålila nyans i ansiktet och lite besviken över att jag inte trodde att jag hade något gott att suga i mig så döm till min förvåning då jag inser att mitt mer intelligenta jag lämnat en färdigblandat jordgubbsprotein shake i kylen. Så då drog jag i mig den, tände ljus och rökelse, satte på Moby (musik alltså) stopp, fel av mig, förlåt, och nu sitter jag bara och ler. Det är det lilla som gör det.

 

Utan träningsvärk.

Första gången i hela mitt liv jag vaknar upp efter ett Bodypump pass och inte kan känna det i kroppen, bra tecken på att kroppen börjar vänja sig vid övningarna och man blir mer vältränad men även ett tecken på att jag kan lägga på ännu tyngre vikter.

Jag är lite nervös bara för att skada mig dock, jag tar redan ganska mycket i jämförelse med de andra och drar mellan 15-18 kg på de största muskelgrupperna (såsom rygg och lår) och 3-5 kg på de minsta (såsom triceps och biceps). Detta är ju även väldigt mycket statisk träning så det vill till att man tar en vikt man orkar lyfta flera minuter i sträck. Men nästa gång ska jag nog våga pumpa upp mig ett par kilo till. Förutom deadliften och frivändningarna. Det fixar jag helt enkelt inte.

Låg även -2 kg på vågen imorse och känner skillnad på magen, sidomusklerna speciellt som det är stor skillnad på i hårdhet. Börjar få mer definition i musklerna också och kan inte pinsamt nog låta bli att spänna mig lite varje gång jag går förbi en spegel. Sen äter jag faktiskt mer kolhydrater nu än vad jag bestämde mig för i början, men jag försöker så gott det går att hålla mig till mer sunda sådana. T.ex gjorde jag en frukost smoothie på apelsin och fikon. Helt underbart med socker (men bättre socker än en påse godis) och känner att det gör en hel del för energin och orken.

Och gud jag har hittat min nya nisch, burpees. Hahahaha. Fattade inte att det var det först, men vilken träningsvärk i magen man får av det. Det är ju som en explosions planka. Första gången jag gjorde dem trodde jag det var ett skämt så jobbigt det var, och nu näst intill kastar jag mig ner och klara en runda på många innan jag mår dåligt.Stämmer verkligen den uträkningen? Jag tror jag behöver lära mig lite mer fysiologi och näringslära.
Är ganska säker på att jag äter betydligt mer än 1436 kalorier per dag...
Desperation och panik.

Ni vet sådana dagar då man inte riktigt är på topp. Man kan inte sätta fingret på vad det är, man tror sig ana, men man är lite bitter och lättirriterad. Då är det viktigt för ens psykiska hälsa att folk inte strör salt i såren på en, för i sådana lägen behöver man uppmuntran, stöd och ny motivation för att allt ska kännas lättare. Men för ens fysiska hälsa så kan det vara bra att bli lite trampad på och offentligt förnedrad.

För jävlar, ja tro mig, jävlar. Vad man orkar lyfta tungt på gymmet.

Veckans schema lyder:

Måndag: Bodypump 19.45-20.45 (check)
Tisdag: MMA 20.30-22.00
Onsdag: Bodybalance 11.30-12.25
Torsdag: MMA 20.30-22.00
Fredag: Stepup 12.00-12.45
Lördag: Bodypump 09.55-10.55
Söndag: Bodybalance 16.00-16.55

Att det skulle vara viktigt med någon vilodag stämmer nog.
Men ärligt så räknar jag nästan bodybalance som vila, vila man blir vig av.

Och detta är mitt mål med veckan. 8 timmars träning.

Fortsätter köra!

Visa fler inlägg